След втория прекаран Ковид: Десислава Радева се покри

След втория прекаран Ковид: Десислава Радева се покри
A A+ A++ A

Съпругата на Румен Радев – Десислава Радева, отново изпадна в нелегалност. След като на 2 февруари тя даде повторно положителен тест за коронавирус и изкара 10-дневната задължителна карантина, първата дама очевидно не се чувства съвсем във форма, щом пак не присъства на събитията, включени в официалната програма на държавния глава.

Президентшата изненадващо не придружи Радев по време на посещението му в Сунгурларе по повод празника на града и зарязването на лозята там навръх 14 февруари, макар да е била сред очакваните от организаторите гости.

В рамките на точно една година Деси Радева цели два пъти се разболява от Ковид-19, като по злощастна случайност това се случва все през каръшкия за нея февруари месец. При първия сблъсък с вируса президентшата премина леко през него, но информация как е протекло боледуването и лечението при повторното ѝ заразяване, както и дали и с колко дози е ваксинирана, не бе дадена от пресцентъра на „Дондуков“ 2.

От година насам здравето на първата дама не е цветущо и проблемите я преследват непрестанно. Припомняме, че през пролетта на миналата 2021 г. тя претърпя и много сериозна операция на мозъка, по време на която ѝ бе отстранена опасна аневризма от специалистите по неврология в столичната болница „Св. Иван Рилски“, само няколко месеца след изкарания Ковид. Появиха се теории, че е възможно това да е било усложнение, предизвикано от коронавируса. След интервенцията Радева дълго време отсъстваше от обществения живот в страната, а и след като се възстанови напълно и се върна към обичайните си задължения, пак избягваше твърде честите публични появи.

За последно първата дама попадна под светлините на прожекторите по време на встъпването в длъжност за втори мандат на Румен Радев и вицето му Илияна Йотова. Още тогава наблюдателните граждани забелязаха, че Деси не е в съвсем перфектно здраве, защото по време на цялата тържествена церемония стискаше носна кърпичка в ръката си, пише Ретро.

#Десислава Радева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"