МВР претърси къщите на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Борисов

МВР претърси къщите на бившия шеф на любимото ловно стопанство на Борисов
A A+ A++ A

Полицейска акция е проведена в имотите на бившия шеф на ловно стопанство "Паламара" край Шумен Бейзат Яхя, предаде Mediapool. Дългогодишният активист на ДПС в района минава за един от близките на бившия премиер Бойко Борисов. Твърди се, че лидерът на ГЕРБ е бил чест гост в "Паламара".

Според първоначалната информация са били претърсени три имота - в община Венец, в село Осеновец и в близката местност "Дъбрава".

В първия са открити множество документи за собственост на имоти, 14 ловни пушки и пистолет.

При второто претърсване са открити ловни трофеи - меча кожа, еленови рога и др. Там са намерени също и близо 4000 бутилки алкохол без бандерол.

На третия адрес са намерени документи за продажба на държавни имоти. Предполага се, че те са купени чрез подставени лица.

Обиските са били в рамките на дело за пране на пари. Засега от прокуратурата не потвърждават, че такова производство е било образувано.

Яхя бе шеф на Североизточното държавно (горско) предприятие в продължение на 10 години. Той бе уволнен от служебното правителство миналото лято.

Бейзат Яхя бе начело и на местната структура на ДПС. Освен това бе и председател на общинския съвет в община Венец в продължение на два мандата. След това бе изключен от ДПС и се ориентира към ГЕРБ.

До миналата година се твърдеше, че достъпът до ловното стопанство "Паламара" е бил невъзможен за обикновени хора. Сайтът "За Истината" писа, че стопанството е било любимо място за отсядане на Борисов.

Миналата година депутатът Владислав Панев пусна видео от посещение си в "Паламара". В него той заяви, че вече всеки може да посети ловното стопанство.

#Паламара #Бойко Борисов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"