Николай Жейнов: Решението на БФС за чужденците май обслужва само един клуб

Николай Жейнов: Решението на БФС за чужденците май обслужва само един клуб
A A+ A++ A

Един от най-влиятелните футболни мениджъри у нас, а и не само - Николай Жейнов, се осмели да каже истината за приетото тихомълком решение на БФС да позволи в клубовете у нас да ритат неограничен брой чужденци, дори извън ЕС. Тотално глупавото правило директно рефлектира върху развитието на родни таланти, но още по-лошо е, че май обслужва интересите на само един-два клуба...

ЕТО КАКВО НАПИСА ПО ТЕМАТА НИКОЛАЙ ЖЕЙНОВ:

Доколкото разбрах преди три дни някак тихомълком БФС е премахнал всякакви ограничения за бройката на футболисти чужденци без паспорти от ЕС в Първа и Втора лига. Това било станало по молба на професионалните клубове - неясно кои. Въпреки че от професионална гледна точка като футболен агент би трябвало да се радвам, че сега бих могъл да докарам 15 футболисти от Боливия например в някой роден отбор, смятам, че това не е правилният път за българския футбол.

Интересно защо сред решенията на Изпълкома, публикувани след сбирката, някак бе пропусната да се спомене за тази промяна. Не ми се струва маловажна.

Интересно също така дали клубовете са били питани по някакъв начин за това решение и кой точно е направил запитването.

Някак се навява, че това решение е в полза на само един клуб, а не на българския футбол като цяло. Питам се прокарват ли се клубни интереси замаскирани с дейността на Професионалната лига?

Нека си припомним и че само преди две години имаше друго правило - вратари извън Европейския съюз да не могат да играят у нас. Не знам кое от двете е по-лошо за българския футбол, но и в двете прозира несъответствие с логиката и липса на баланс, който да създаде условия за движение в правилната посока.

#БФС #Лудогорец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"