Ето го мексиканския килър на Тургай Сали! Хванали го по татус, маска и минерална вода

Ето го мексиканския килър на Тургай Сали! Хванали го по татус, маска и минерална вода
A A+ A++ A

Бутилка минерална вода с ДНК на мексиканеца Виктор Омар е една от уликите срещу него за убийството на 33-годишния Тургай Сали от Хасково. Омар я оставил на местопрестъплението, където два дни следил жертвата си, а при всяко минаване покрай къщата на мишената се е преобличал, пише "24 часа", като цитира свои източници от разследването на бруталното убийство.

Мексиканецът и Тургай се познавали от Гърция. Там Виктор Омар снабдявал с марихуана банда от австралийски граждани, които я продавали. Тургай пък станал свидетел по делото срещу групата, която била осъдена на затвор.

Омар бил първият излязъл на свобода и постоянно комуникирал през различни мобилни приложения с останалите. Всички те имат още едно дело, по което Тургай също е свидетел, но още не бил разпитан.

Омар влязъл у нас с автобус през Македония на 10 февруари. Веднага наел кола от фирма в Кърджали. Там го завел негов познат, който оставил своя телефон за контакт. Омар дал фалшив испански паспорт, с който влязъл в страната ни. Там е бил и сниман. Ето го!

Оттам тръгнал за Хасково, където обикалял около дома на Тургай. Камери на съседи са го заснели поне 5 пъти, всеки път в различно облекло. Веднъж мъжът бил със зимна шапка и дънки. Втория път носел каскет и костюм. Бил заснет и с анцуг и бейзболна шапка. Последните 2 пъти носел различни на цвят суитшъри с поставена на главата качулка. При петото си появяване пред дома на Тургай Омар е заснет от камера как сваля качулката си на около 200 метра от местопрестъплението. Така на записа се видяла огромната му татуировка на бивол на главата му.

Мъжът не е имал опит с оръжията. Затова ходил да простреля своя “Люгер”, калибър 9х19. Направил го на поляна край Хасково. Там криминалистите открили гилзи, които съвпадат с тази, намерена в колата на Омар.

Около полунощ на 13 февруари Омар причакал Сали. Дебнел го в колата си, паркирана под балкон. Тургай разговарял със свой приятел пред дома си, когато се чули два изстрела. Единият бил неточен, другият попаднал в задните части на бившия ММА боец.

Веднага след изстрелите Омар избягал, а камери от близки къщи засекли как колата се отдалечава, снимали и номера. По това време Тургай бил закаран първо в Хасковската, а оттам и в болницата в Пловдив.

Мъжът бил в съзнание, затова бил и разпитан. Той дал точно и подробно описание на стрелеца. Казал, че не го разпознава, но бил със специфична маска на лицето - с пушещ череп.

Докато Тургай се борел за живота си, Омар карал към София. Снимали го камери по магистрала “Тракия”. Влязъл в столицата и се настанил в хостел “Шанс 2” до Женския пазар. Платил 2 нощувки за 104 лв., каквато била цената за една от двете единични стаи. Дал сумата в брой.

А хасковските криминалисти вече били влезли в дирите на мъжа и бързо подали регистрационния номер на автомобила в Главна дирекция “Национална полиция”. Те използвали камерите от видеонаблюдението в София, които могат да търсят по регистрационни номера. Така бързо стигнали до мястото, където Омар се криел.

Мъжът бил задържан в 06:30 часа сутринта на 14 февруари, или по-малко от 30 часа след убийството.

Мексиканецът спял и бил изненадан, но бързо се съвзел. Опитал да счупи мобилния си телефон, но не успял. В стаята криминалистите открили дрехите, които носел по време на огледите на къщата, както и маската с пушещ череп, описана от Тургай.

В колата му е намерена и гилза за пистолета. Тя напълно съвпадала с куршума, открит в седалищните части на Сали.

ММА боецът и търговец на хранителни добавки издъхнал горе-долу по времето на ареста на убиеца му. Мъжът бил опериран, а куршумът, който от задните части минал в бедрото - изваден. Според медици Тургай е починал от кръвозагуба, а проектилът е пристискал артерията така, че да спре кръвотечението.

#тургай сали #Хасково #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »