Бориславова: Крими субекти от списъка с 19-те готвят провокации в събота

Бориславова: Крими субекти от списъка с 19-те готвят провокации в събота
A A+ A++ A

Криминални субекти готвят провокации на протеста на пожарникарите в събота. За това предупреди шефът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.

Говорителят на правителството доуточни, че въпросните лица с криминални регистрации са насърчавани да вземат участие в протестите, за да опорочат недоволството.

Още миналата седмица стана ясно, че Националният синдикат на пожарникарите и спасителите организира протест на 19 февруари заради бюджета и готвените промени в МВР.

"На оперативно заседание бяхме информирани от министър Бойко Рашков, че тече организация в цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в протести", поясни тя.

"Част от тези лица, които биват стимулирани да участват и участват в провеждането на тази стегната организация, са купувачи на гласове в различни градове, които са известни на органите на МВР.

Поне едно от лицата от списъка с 19 души, който премиерът предостави на прокуратурата, също има данни, че съдействат за провеждането на масови протести, въпреки течащият диалог с правителството и разглеждане на конкретни искания", допълни Бориславова.

#Лена Бориславова #провокация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"