Обвинението обяви, че е получило материалите по Барселонагейт

Обвинението обяви, че е получило материалите по Барселонагейт
A A+ A++ A

В Специализираната прокуратура са получени 219 страници от Испания по случая „Барселонагейт”. Това е станало, след като обвинението е изпратило две европейски заповеди за разследване на Европейското бюро на България в Евроджъст, което е сезирало испанското. Това обяви на брифинг във вторник говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев. 

„Специализираната прокуратура е изготвила и изпратила две европейски заповеди за разследване на Европейското бюро на България в Евроджъст. Европейското бюро на Евроджъст в България е сезирало испанското. Едната от европейските заповеди е изготвена и вчера са получени в Спецпрокуратурата 219 страници на испански език по повод изготвена и изпратена от Специализираната прокуратура европейска заповед за разследване”, добави той. 

Кръстев обясни, че в европейските заповеди за разследване са поставени много въпроси от страна на наблюдаващия прокурор. „Изискват се разкриване на банкова тайна, предоставяне на движение на парични потоци, разпити на свидетели и установяване на информация, която е от значение за предмета на наказателното производство”, уточни още той.

 

#спецпрокуратура #Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »