Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома

Полицай от Пловдив спаси живота на първокласник, изпаднал в кома
A A+ A++ A

Полицейски началник от КАТ-Пловдив спаси припаднал първокласник. Инспектор Илиян Гвоздев е в двора на училище „Васил Петлешков”, когато е извикан за помощ. Ситуацията се разиграла вчера около 14 часа. Той се отзовал незабавно, за да помогне на припадналото момче, като междувременно позвънява и на телефон 112, разказват колеги на инсп. Гвоздев.

На място е и медицинската сестра на училището. Заедно с нея те решават, че момчето има нужда от спешна помощ и откарват детето в УМБАЛ „Свети Георги” със служебния автомобил на полицая. 

„Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома”, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ „Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

След като дишането на детето е възстановено са повикани анестезиолог невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

#полицай #дете #спаси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"