Търговията на дребно остава непроменена и през август, сочи НСИ

Търговията на дребно остава непроменена и през август, сочи НСИ
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

През август 2012 г. оборотът на търговията на дребно по съпоставими цени запазва равнището си от предходния месец, сочат предварителните сезонни данни на НСИ.

През август 2012 г. оборотът в търговията на дребно е с 0.9% над равнището на същия месец от 2011 г., предаде БГНЕС.

Оборотът през август 2012 г. спрямо предходния месец при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия е нараснал с 1.5%, в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия - с 0.4%.

Същевременно по-съществено намаление е регистрирано в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.0%, и с по 1.5% в търговията с фармацевтични и медицински стоки и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита, сочат данните на НСИ.

През август 2012 г. спрямо същия месец на 2011 г. оборотът в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет е нараснал с 5.8%, търгуването с фармацевтични и медицински стоки - с 4.9%, при компютърната и комуникационната техника - с 4.5%, и при продажбата на храни, напитки и тютюневи изделия - с 2.5%.

Спад е регистриран в търговията с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 11.0%, както и при текстила, облеклото, обувките и кожените изделия - с 10.0%.

#Търговия на дребно #търговия #текстил #продажби #НСИ #август #данни #стоки #храна #дрехи #обувки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »