Разкриха килъра на Тургай Сали от Хасково, мотивите му са скандални

Разкриха килъра на Тургай Сали от Хасково, мотивите му са скандални
A A+ A++ A

Чужденец е задържан при спецоперация на полицията в София, като заподозрян за убийството на 33-годишния бизнесмен и ММА боец в Хасково Тургай Сали, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът е арестуван тази сутрин в 6.30 ч. в хотел в София, където се е приготвял да напусне страната. Той е мексиканец и е влязъл в България с испански паспорт през граничен пункт с Република Северна Македония.

В хотелската му стая са открити дрехите и маската, с които е бил в момента на убийството. У нас се е придвижвал с автомобил, взет под наем, съобщи БНТ.

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Задържаният е бил част от осъдената група, наскоро освободен от затвора и се предполага, че по поръчка на групата е дошъл да убие ММА бореца, който е бил известен и като фен на Локомотив Пловдив (както личи и от снимката).

Самият Тургай пък е бил свидетел по делото, по което са осъдени.

От МВР подчертаха, че по време на разследването са имали изключително добро сътрудничество с партньорски служби в рамките на 48 часа са обменили голямо количество информация, която има отношение към случая.

33-годишният Тургай Сали, който се е занимавал с търговия на хранителни добавки и е бил ММА боец, бе ранен около 1.30 ч. вчера, докато разговарял със свой приятел на улицата пред дома си в хасковския кв. “Каменни”. Стрелецът е бил с черни дрехи, но показанията на очевидците за това дали е бил маскиран се разминават. Произведени са няколко изстрела, като най-вероятно оръжието е газово, което е било преработено в бойно.

Простреляният мъж бе транспортиран първо в хасковската болница, а след това е преместен в пловдивско лечебно заведение за операция. Въпреки усилията на лекарите обаче тази нощ Тургай Сали е починал. 

По-късно от Окръжната прокуратура в Хасково дадоха официална информация за инцидента. 

Приживе хасковският бизнесмен бил разпитан и дал подробно описание на нападателя си. Описал го не само по външни характеристики, но и по дрехите и други специфични признаци, което е помогнала на властите да открият извършителя, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура. 

Той е бил задържан в София. Документите му за самоличност са мексикански. 

По-късно днес предстои да бъде привлечен като обвиняем. За извършеното престъпление се предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Пострадалият е откаран в е МБАЛ "Хасково," след което незабавно е транспортиран до пловдивска болница, където не е успял да прескочи трапа", напомниха от окръжната прокуратура.

Работи се по няколко версии, сред които разпространение на наркотици и любовни връзки. Все още не е изключена никоя от тях. Задържаният все още не е разпитан и е задържан за 24 часа. От прокуратурата не казват дали двамата са се познавали лично, но вече починалият хасковец твърдял категорично, че не са се познавали. 

#тургай сали #Хасково #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"