Трима от задържаните от пътната агенция излязоха под гаранция

Трима от задържаните от пътната агенция излязоха под гаранция
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Тримата служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които бяха задържани миналия петък, са пуснати срещу парична гаранция от по 25 000 лева, съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура.

Трима от задържаните са били пуснати още първия ден, защото според прокуратурата нямало да се укрият или да извършат ново престъпление, другите трима обаче са останали за 72 часа в ареста, информира БГНЕС.

Нарушенията на служителите на пътната агенция са свързани с издаване на разрешителни, в които не е записано реалното тегло на товара, уточни на 7 октомври вътрешният министър Цветан Цветанов.

Част от парите, които е трябвало да влизат в държавния бюджет, служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ разпределяли помежду си., като само от последния товар сумата е била около 20 хил. лева, информира тогава Цветанов.

Той допълни, че тепърва предстои да се уточни с колко е ощетена държавната хазна.

На 5 октомври след акция на ГДБОП, по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура“, беше извършена проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма, при което беше установено разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата“ разрешително.

При проверката беше установена съпричастност на служители от дирекцията към извършване на престъпна дейност, които, използвайки служебното си положение, са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси.

Сред задържаните беше и директорът на отдела в пътната агенция Александър Кьосев, който издава разрешителните за товари.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #разследване #Александър Кьосев #Агенция „Пътна инфраструктура“ #задържани #ГДБОП #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"