Война за гробове и починали: Частни траурни агенции и граждани излизат на протест

Война за гробове и починали: Частни траурни агенции и граждани излизат на протест
A A+ A++ A

Траурни агенции в Ловеч излизат на протест, те упрекват в монопол местната администрация, предава NOVA. Случващото се от година в Ловеч и населените места хората определят като „война за гробове и починали”.

„От доста време Община Ловеч не ни позволява да издаваме препис-извлечение от смъртен акт на починал човек. Това може да стане единствено с нотариално заверено пълномощно”, заяви Ивелина Бошнякова, представител на траурна агенция. По думите на Елица Пенчева имало проблем и с двата гробищни парка, разположени в кварталите на града. „Бюджетна дейност „Обреди” забрани да се изкопават гробните места по селата.

От там казват, че само техните гробари, които са на трудов договор, могат да извършват тази дейност. Това е услуга с много високи цени, което не кореспондира с възможностите на населението на град Ловеч”, посочи тя. И допълни: „Не ни пускат да работим сами”.

„Категорично няма монопол и не са обсебени гробищните паркове. Община Ловеч и дейност „Обреди” спазват изискванията на закона и най-вече Наредба 2 на Министерство на здравеопазването”, категорична е Таня Тинчева от ОП “Обреди”, Ловеч.

 

#Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »