Част от учениците се връщат в клас

Част от учениците се връщат в клас
A A+ A++ A

Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град и областите Стара Загора и Хасково. Досега някои випуски учеха онлайн. 

Всички остават в клас и през следващата седмица в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас, посочват от Министерство на образованието и науката. 

Поради влошена епидемична обстановка частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище.

Облекчава се режимът в област Бургас. През изминалата седмица там всички ученици от V до XII клас бяха онлайн. Вкъщи остават обаче VII, X, XI и XII клас.

В останалите области през тази седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от дистанция от 7 февруари до днес, а учениците от V до XII клас, които сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти. Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари т.г., ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Данните за учебния процес през тази седмица по области може да видите ТУК.

#ученици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »