Рекодните 1.5 млн. къса цигари задържаха митничари

Рекодните 1.5 млн. къса цигари задържаха митничари
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Рекордно количество от близо 1.5 милиона къса контрабандни цигари заловиха митническите инспектори на пункт „Лесово“ през изминалата нощ, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Контрабандните цигари са били укрити в три микробуса, които един след друг в колона са влизали в страната от Турция.

Единият от шофьорите е българин, регистриран в град Кишинев, Молдова, останалите двама са молдовски граждани, като и тримата са подали митнически декларации за внос на различни търговски стоки от Турция.

Въпреки изрядните документи дежурните митничари са извършили проверка на микробусите в специално оборудваното за тази цел митническо хале.

При проверката е било установено, че освен декларираните стоки трите микробуса пренасят общо 73 630 кутии контрабандни цигари без акцизен бандерол с различни търговски марки, част от кутиите с надписи For duty free.

Цялото количество контрабандни цигари е било укрито в пътнически куфари, които са били поставени във вътрешната част на товарното помещение на микробусите, в най-отдалечената от вратата зона по метода тип „тапа“.

Задържаните контрабандни цигари са на стойност над 500 хил. лева.

Образувани са три досъдебни производства за контрабанда, а шофьорите на трите микробуса и техните спътници – общо шестима молдовски и български граждани, са задържани за 72 часа.

#митница #агенция „Митници“ #шофьори #микробус #Турция #Молдова #България #контрабанда #цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"