ВИДЕО Борисов: платихме на 100% първата половина на Ф-16, за да не се оправдават сега, че няма пари

ВИДЕО Борисов: платихме на 100% първата половина на Ф-16, за да не се оправдават сега, че няма пари
A A+ A++ A

"Аз съм убеден, че по време на нашето правителство избрахме най-добрите самолети за България, Ф-16, чисто нови. Настоявам в бюджета депутатите да вкарат парите за втората част на ескадрилата", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с партийния актив в Сливен по темата с американските изтребители.

"Ние не сме сключвали договор с фирма. Договорите са между правителството на България и правителството на САЩ", подчерта той.

"Има чисто обективни фактори, които забавиха самолетите. Ние, за да имаме преди други държави най-добрия самолет, платихме на 100% първата половина на ескадрилата, за да не може сегашното правителство да се оправдава, че няма пари. Платихме дълга на КТБ, платихме дълга на руските реактори, платихме парите на американските централи", ядосано изброи лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев все едно е ранният Дянков. Имам въпрос към Петков, но едва ли ще то питате: Защо енергийната комисия засекрети своето заседание за "Булгаргаз"? Какво тайно имаше на тази комисия?, попита Борисов.

„Държавният дълг сега расте. Взимат се милиарди, които ние трябва да връщаме. Капанът е огромен”, смята бившият премиер.

Според него, ако настоящите властимащи продължат да управляват по този начин, „догодина вече ще има списъци и на Интерпол”.

„Създават какафония и хаос. Как ще го оправят следващите? Първо трябва да намалят разходите, после да компенсират за цените на тока и газа”, каза още Борисов.

Той коментира и темата за списъка с имена на хора, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата с цел проверка на въпросните хора. „Така е било и през 1944-45 г. – по списък са изтрепали цвета на нацията. Така ще коментирам списъка – с шега и закачка”, каза Борисов.

Бойко Борисов припомни позицията на партията за незабавно отадане на зелените сертификати в България.

„Зелените сертификати изиграха своята роля. За Европа и света тя продължава да съществува, заради улесненото пътуване, но в България трябва незабавно да отпадне. Той просто не се спазва. Виждаме го навсякъде. Незабавно трябва да се махне този побългарен зелен сертификат”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и изказването на премиера Кирил Петков пред NOVA за управлението на пандемията, което самият министър-председател оцени като добро.

„По думите му бил се справял добре с тази криза. Ако това се беше случило, когато аз бях премиер, веднага щяха да ме питат защо сме първи по смъртност в света месеци наред. На ден загиват по 100 души. Управлението им на тази криза е пълен провал”, каза още той.

 

#Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"