Лекарят с 2,47 промила не бил пиян, пиел антидепресанти

Лекарят с 2,47 промила не бил пиян, пиел антидепресанти
Дежурният лекар в дупнишката болница „Св. Иван Рилски“ бил на антидепресанти, а не бил пиян по времето, когато е починала 35-годишната пациентка Павлина Спасова от Перник. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Дежурният лекар в дупнишката болница „Св. Иван Рилски“ бил на антидепресанти, а не бил пиян по времето, когато е починала 35-годишната пациентка Павлина Спасова от Перник.

„Колегата д-р Атанас Данов е с безупречна репутация, той е пиел антидепресанти“, заяви директорът на лечебното заведение д-р Любомир Таушански, цитиран от БНР и Нова телевизия.

Той бе категоричен, че срещу лекаря, който е специалист по вътрешни болести с 30-годишен стаж, никога досега не е постъпвало оплакване и колегата му винаги си е вършил стриктно задълженията.

Д-р Любомир Таушански съобщи, че на д-р Атанас Данов му е взета кръвна проба за алкохол и резултатите от нея се очакват в понеделник.

35-годишната Павлина Спасова от Перник почина в болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница, а близките й се усъмнили, че дежурният доктор е пиян. След като бил направен тест за алкохол на д-р Данов, дрегерът показал 2,47 промила.

Пациентката постъпила в болницата на 1 октомври в критично състояние. Първоначалната диагноза била остър вирусен хепатит, но тя отпаднала след направените изследвания.

Жената изпаднала в кома, а бъбреците и черният й дроб не функционирали, казаха лекари и допълниха, че жената е вземала медикаменти, увреждащи черния дроб, заради шизофрения.

Регионалната здравна инспекция в Кюстендил започва проверка по случая, а от кюстендилската полиция съобщиха, че е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт от неизвестен извършител заради това, че не са положени достатъчно грижи за пациента.

#шизофрения #Любомир Таушански #Атанас Данов #Павлина Спасова #черен дроб #бъбреци #алкохол #болница „Св. Иван Рилски“ #болница #Кюстендил #Дупница #Перник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"