Слънчев петък

Слънчев петък
A A+ A++ A

Днес ще е слънчево. В сутрешните часове, в отделни райони, главно в източната половина на Горнотракийската низина и по Дунав, видимостта за кратко ще е намалена. Вятърът ще е слаб от югозапад, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 14 и 19 градуса, в София - около 14 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 10-14 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Ще се затопли още и максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

През почивните дни през страната ще премине атмосферно смущение.

В събота ще е все още сравнително топло, на места в Южна България до 14-16 градуса, но облачността бързо ще се увеличи. Вятърът, отначало в източната половина от страната, ще смени посоката си от североизток, до вечерта навсякъде ще е от изток-североизток и с него ще прониква сравнително студен въздух. Към вечерта и през нощта срещу неделя на отделни места, главно в Западна България, ще има и слаби превалявания, в планините и планинските райони - от сняг, в ниското - от дъжд.

В неделя ще преобладава облачно време, на изолирани места в западните райони ще превали слабо - и дъжд, и сняг. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 4 и 9 градуса. 

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »