Бащата на Кирил Петков - майстор по айкидо, кара сърф и скача с парашут

Бащата на Кирил Петков - майстор по айкидо, кара сърф и скача с парашут
A A+ A++ A

Бащата на Кирил Петков се оказа майстор на бойните изкуства. На 63-годишна възраст той продължава да раздава крошета и ритници на тепиха, пише „Ретро".

От младостта си Петко Петков тренира айкидо. Той става част от основаването на първия такъв клуб у нас през 1985 година, а учениците му, които са много на брой, се обръщат към него с титлата „сенсей“.

 Още по времето на соца Петко тренирал усилено в залите на стадион "Академик", където записал и сина си Кирил да посещава уроци по карате, когато навършил пет години, с идеята да се науча на ред и дисциплина.  Спортната кариера на премиера в бойните изкуства обаче приключила, когато става на 15, докато баща му и до ден-днешен държи форма са айкидо. Има черен колан, а Кирил стигнал само до кафяв.

Приятели от детство на бащата на министър-председателя споделят, че като млад Петков бил младеж с буйна кръв и намирал начин да овладее поривите си чрез спорта.

Адреналинът очевидна е кръвта му и досега. Макар и с посивели коси той продължава да живеете като младеж. Петков редовно  споделя снимки как скача с парашут или пори вълните със сърф.

 

 

#Кирил Петков #баща #Петко Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"