Обир в Катуница: Прокуратурата чака заподозрян да изтрезнее, за да го обвини

Обир в Катуница: Прокуратурата чака заподозрян да изтрезнее, за да го обвини
A A+ A++ A

Заподозреният е арестуван четири часа, след като отмъкна пари от пощата в Катуница

Задържаният мъж за грабежа в Катуница бил арестуван само 4 часа след извършването на престъплението. Намерен е пиян в изоставена къща в селото. Това стана ясно след брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив.

"Очаква се лицето да изтрезнее, за да го запознаем с правата му", заяви говорителят на прокуратурата Атанас Илиев, предава Нова телевизия.

Сигналът за грабежа е бил подаден в 13:59, а грабителят е заловен след 4 часа. Оттогава обаче още не е изтрезнял.

"За тези 4 часа в полицията е извършен огромен обем работа - направени са 5 огледа. Открита е гилза, пистолетът, пощенска торба с открадната сума и следи от извършителя. Разпитани са 5 свидетели, иззети са и мирисови следи с куче. Приобщени са записи от видеокамери, които са запечатали маршрута на нападателя. Извършва се и шести оглед, при който се фиксира следа от стъпка”, каза още Илиев.

Възстановена е открадната сума - 3120,34 лв., които са били за пенсии. Парите били в плик от плат с логото на "Български пощи".

34-годишният Васко е действал сам, не е имал съучастници. По време на грабежа в пощата е имало три лица - служителката и две жени, които са очаквали да си получат пенсиите. Нападателят стрелял с газовия пистолет в земята, за да ги сплаши. Няма пострадали.

Задържаният има криминално досие, включително и висящо наказателно производство, посочиха още от прокуратурата.

#обир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »