За кой ли път! Гръмна нов чутовен допинг скандал с наглите руснаци на Олимпиадата

За кой ли път! Гръмна нов чутовен допинг скандал с наглите руснаци на Олимпиадата
A A+ A++ A

Огромен допинг скандал е напът да се разрази на Олимпийските игри в Пекин. Именно той е станал и причината за отлагане на церемонията по награждаване на отборното състезания по фигурно пързаляне.

Както е известно, в понеделник руските фигуристи спечелиха златните медали, след като 15-годишната Камила Валиева стана първата жена, приземила успешно четворни скокове на олимпийски игри. Втори останаха представителите на САЩ, а бронза взеха японците.

Във вторник пък се появиха информация, че награждаването се бави, тъй като американецът Винсънт Чжоу е заразен с коронавирус. Заради това е взето решение връчването на медалите, което трябваше да се проведе вчера, да се отложи с неопределено време.

Международният олимпийски комитет и Международната федерация по кънки признаха, че има проблем с положителна допинг проба на руски фигурист. Става дума за тест, направен преди Олимпийските игри, но сега е станал известен неговият резултат.

Не е тайна, че Русия има сериозен проблем заради положителни допинг проби на свои спортисти през последните години. Поради тази причина страната участва на олимпийските игри като Руския олимпийски комитет и не може да използва своите национално знаме и символи.

„Ситуацията стана ясна вчера и заедно с МОК трябва да прегледаме всички юридически аспекти на казуса“, коментираха от Международната федерация по кънки.

„Тъй като става дума за правни трудности, на този етап не мога да коментирам. Ситуацията е спешна. Надявам се, че в следващите часове ще има повече информация“, заяви говорителят на МОК Марк Адамс.

#Зимна олимпиада #Пекин 2022 #Олимпиада #допинг #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »