Местан: В България радикален ислям няма

Местан: В България радикален ислям няма
В България радикалният ислям е митологема, няма такава реалност, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в Стара Загора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България радикалният ислям е митологема, няма такава реалност, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан в Стара Загора.

Според него делото срещу 13-имата имами за проповядване на радикален ислям, което се гледа от Окръжния съд в Пазарджик, ще бъде тест за зрелостта на българската правораздавателна система, предаде БТА.

„Не бихме искали това обвинeние да легитимира силовите действия на определени служби в определени райони“, каза депутатът.

„Няма да приемем и ще се противопоставим политически, ако някой провокира страхове и измисля основания, на които да се разшири полето на силово действие в определени региони.
Няма да приемем опитите за генерализирани оценки, които да засягат религиозните чувства на цялата общност“, категоричен е Лютви Местан.

Той посочи, че част от обвинените са високопоставени и назначени от легитимното ръководство на легитимна религиозна организация длъжностни лица, и добави, че „не би искал обвинението да бъде продукт на недостатъчна теологическа компетентност по тези деликатни теми“.

В Стара Загора Лютви Местан присъства на областната отчетно-изборна конференция на ДПС.

Там делегатите преизбраха за областен координатор Халил Лятифов единодушно. Предложения за нови кандидати не е имало.

Младежките структури са предложили Халил Лятифов, всички общински съветници – също, така че той е преизбран единодушно с пълно мнозинство.

Делегатите на отчетно-изборна конференция на ДПС в Стара Загора по право са били 115, от тях са присъствали 95. Имало е кворум и заседанието е легитимно.

#зам.-председател на ДПС #Лютви Местан #ДПС #радикален ислям #Пазарджик #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »