Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с 4 действия

Корнелия Нинова: Спасяваме икономиката с 4 действия
A A+ A++ A

„Спасяваме икономиката с четири действия – едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите“, заяви лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на партията.

Срещата е част от националната обиколка на БСП. Там Нинова представи икономическите параметри на Бюджет 2022.

Тя обяви, че и средносрочните мерки са заложени в бюджета, като те са инвестиционни разходи от страна на държавата, които се удвояват от 2,9 на 5,8 процента от Брутния вътрешен продукт, и повишаване на доходите, което ще увеличи потреблението.

Според лидера на БСП и министър на икономиката и индустрията Планът за възстановяне и устойчивост е стратегическата политика за икономиката.

„Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по-малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4,8 процента ръст на БВП“, обяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилването ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП, докато ГЕРБ са го считали за отживелица. „Времето показа колко сме били прави“, заяви Нинова.

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »