Възрастна жена загина при пожар в село Троица, огнеборец пострада

Възрастна жена загина при пожар в село Троица, огнеборец пострада
A A+ A++ A

71-годишна жена загина при пожар в дома й в село Троица тази нощ. При гасенето пострада огнеборец от Велики Преслав, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В 22,50 часа на телефон 112 постъпил сигнал за пожар в къща на ул.“ Балкан“ в селото. Към мястото на произшествието веднага били насочени два противопожарни екипа на пожарната във Велики Преслав и два от Шумен. На място огнеборците заварили да гори двуетажна къща и прилежаща към нея селскостопанска постройка.

Получили информация, че в къщата живее сама 71-годишната собственичка. В стая на първия етаж намерили силно обгоряло тяло. Предполага се, че загиналата е собственичката на имота.

При ликвидиране на пламъците и при изнасяне на силно нагрята метална бутилка с газ пропан-бутан пострадал пожарникар от Велики Преслав. Той получил обгаряне на два от пръстите на дясната ръка. Раната била обработена на място от екип на спешна помощ.

В ранните часове днес, на светло, е започнал оглед. Образувано е досъдебно производство.

Причините за възникване на пожара са в процес на установяване, но по първоначална информация огънят тръгнал от печка на твърдо гориво.

“Служителите са реагирали на сигнала своевременно. За съжаление е имало силен вятър, заради което пожарът се е развил много бързо”, каза за ШУМ.БГ директорът на областната противопожарна служба комисар Иван Иванов.

#пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »