"Спаси София" подхвана Фандъкова и заради адския трафик към Витоша

"Спаси София" подхвана Фандъкова и заради адския трафик към Витоша
A A+ A++ A

Гражданската инициатива "Спаси София", лидирана от младия общински съветник Борис Бонев, подпука управниците на столицата. Този път причината е адският трафик към и от Витоша. Ето какво пишат от организацията:

⛰Природен парк Витоша вероятно е най-голямото богатство на София - уникална планина с толкова потенциал за спорт и отдих в природата, съвсем близо до града. Но управлението ѝ е истинско престъпление спрямо софиянци. За пореден път планината е напълно блокирана от хиляди коли заради липсата на нормален достъп - лифтовете не работят, градският транспорт е недостатъчен, стрес, вместо отдих. Какво може да се направи?

🚌Въвеждане на поне двойно повече автобуси по линии 63 и 66 по време на уикендите с хубаво време като този. Това може да се предвиди и да се организира!

⛔Спазване на забраната за навлизане на МПС-та в планината. Такава има, но с годините управляващите намалиха периода ѝ на валидност, а и никой не следи за спазването ѝ.

🚠Премахване на опасните съоръжения на Витоша Ски и построяване на нови, включително и от страна на Общината. Това е малка инвестиция на фона на бюджета на София, но е единственото трайно решение.

#Спаси София #Природен парк Витоша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »