Хампарцумян: Инфлацията е проблем не само за България

Хампарцумян: Инфлацията е проблем не само за България
A A+ A++ A

Най-добрият начин да се борим с инфлацията е да произвеждаме повече стоки и услуги. Иначе, това е феномен, който не е само за България, а е една от основните загрижености на световната икономика. Това обясни в студиото на "Събуди се” банкерът и финансист Левон Хампарцумян.

 Коментар той направи и за заплатите. "В публичния сектор пазарът играе по-малка роля. В частния сектор, ако имате умения, професия и познания, които се търсят, няма нужда да питате за увеличение на заплатата, те ви я увеличават, защото ще ви глътне конкуренцията”, смята банкерът.

Той обясни и дали събраните пари могат да бъдат изядени от инфлацията. "На индивидуално ниво зависи къде сме. Ако един млад човек има спестявания, може да научи нещо. На по-зряла възраст някой може да реши да си купи жилище. Може да се инвестират в различни видове недепозитни продукти”, добави Хампарцумян.

Финансистът посъветва хората, на които не им достигат средствата, да започнат да си правят сметка на разходите и приходите, за да могат компенсациите, които се получават, да подпомогнат справянето с последствията от инфлацията.

#Левон Хампарцумян #инфлация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »