Остров Бали отново е отворен за туристи

Остров Бали отново е отворен за туристи
A A+ A++ A

Директните международни полети до остров Бали бяха възобновени след двегодишно прекъсване заради пандемията. Индонезия реши да отвори курортния остров за туристите от всички държави, но въпреки това остава в сила задължителната карантина за всички влизащи в страната, предаде Асошиейтед прес.

Още през октомври властите казаха, че Бали ще приема туристи от 19 страни, отговарящи на критериите на Световната здравна организация, като например епидемичната обстановка в тях да е под контрол. Но до Бали нямаше никакви преки международни полети до вчера, когато авиокомпания "Гаруда Индонезия" извърши първия за последните две години. Той потегли от японската столица.

От 16 февруари и Сингапурските авиолинии ще започнат да предлагат редовни полети до Денпасар в Бали, съобщи представител на въздушния превозвач.

Напълно ваксинираните туристи трябва да се карантинират за пет дни в хотел или на борда на яхти, определени за целта от министерството на туризма. Туристите, които са ваксинирани само с една ваксинна доза срещу COVID-19, трябва да се карантинират за седем дни.

Вчера Индонезия отчете 27 197 нови случая на заразяване и 38 починали. От началото на пандемията са установени общо над 4,4 милиона доказани инфекции. Новата вълна на заразата в Индонезия, която е предизвикана от варианта Омикрон, е съсредоточена основно в столицата Джакарта, но през последните дни случаите на заразяване "се увеличиха значително" и в Ява и Бали.

Преди пандемията, през 2019 г., летището на Бали приемаше по над 200 международни полета с поне един милион пътници дневно. Островът беше затворен за международни полети, след като пандемията връхлетя четвъртата по население страна в света през 2020 г. Туризмът е основният източник на приходи за Бали, където живеят над четири милиона души, които са предимно хиндуисти, отбелязва БТА.

#Бали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"