Карадайъ за Петков: Държи се като цар, цар Киро! НСО му разнася храната, а той ще арестува

Карадайъ за Петков: Държи се като цар, цар Киро! НСО му разнася храната, а той ще арестува
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ влезе остро на премиера Кирил Петков като обяви, че не зачита разделението на властите. „Премиерът обявил, че събира информация, води разследвания, щял да арестува. Обявява кой е бил престъпник, кой е бил корумпиран и разказал как той се подготвя с доказателства, за да арестува различни хора“, отправи обвинения Карадайъ.

„Общините бедстват, детски градини, училища не могат да си плащат сметките, имаше бедствия в няколко общини най-вече в Родопите. Общините с помощта на усилията на хората решаваха проблемите с бедствията, а Петков привика областни управители - уж щяха да решават въпросите с бедствията на хората, а досега няма преведена и една стотинка, общините очакват и се молят за съдействие и помощ за тока и за бедствието, а премиерът обявява, че ще им праща проверки, а не съдействие и помощ“, добави още лидерът на ДПС.

„Той обявява кой е бил престъпник и как бил събирал информация, нещо повече той вече става и рецидивист в нарушаването на Конституцията, защото по Конституция има разделение на властите, знае се кой разследва и арестува и това не е в компетенциите на премиера, но той се опитва да се държи като монарх, като цар, цар Киро“, нападна още Карадайъ.

„Казаха, че ще се саморазправат с кметовете на общини на опозицията ДПС и ГЕРБ, защото те нямат кметове на общини, защото на местните избори ги нямаше на политическия терен. Изводът е - чрез саморазрава с местната власт да се предизвикат частични избори, да се настанят и в местната власт и да си произведат предсрочни избори, за да могат да си елиминират коалиционните партньори, да останат сами на власт и тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще имаме цар Киро“, очерта вижданията си той.

„А виждаме, че те си имат и дворцови привички - както цар Киро обяви, че ще ходи пеша, така НСО му разнася храната из София, а първата му дама проверява дали плодовете и зеленчуците му са свежи. В България си имаме цар, Всевишният още дълги години живот да му дава, цар Симеон Саксобургготски е жив и здрав, но България е парламентарна република по Конситуция“, обобщи позицията си Карадайъ.

#Мустафа Карадайъ #Кирил Петков #ДПС #Цар Киро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"