Нинова: Експо Дубай 2020 е черна дупка! Корупционна схема на ГЕРБ, глътнала 6 милиона

Нинова: Експо Дубай 2020 е черна дупка! Корупционна схема на ГЕРБ, глътнала 6 милиона
A A+ A++ A

"На 21-ви декември правителството на ГЕРБ решава да участваме в изложението "Експо Дубай 2020", в него влага над 6 милиона лева. Изненада съм, че в договора пише, че 78% от сумата трябва да се въведе авансово. Втората изненада - консорциумът обезщетява само 50% от сумата." Това заяви министърът на икономиката и индустрията - Корнелия Нинова на брифинг в министерството.

Тя показа договора пред медиите, а от него стана ясно, че голяма част от точките по него не са изпълнени, въпреки че плащанията са направени.

"За нас това е една черна дупка, в която са потънали милиони левове. Спирам плащанията, но тъй като гаранцията покрива само 50% от сумите, останалите пари ще продължим да си ги търсим по други начини", коментира тя.

Министърът съобщи, че Антикорупционната комисия ще разследва случая. "Според нас тук става дума за корупционна схема", каза Нинова.

Припомняме, че архитекти и дизайнери описаха нашият павилион в "Експо Дубай 2020" като „лоби на изоставен соц-хотел “Ален Мак” и „разграбена аптека“, усъмнявайки се в цената на обществената поръчка за организацията и концепцията на стойност 5,6 млн. лв. без ДДС.

#Корнелия Нинова #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"