Кадиев: Менда се прави на не съм оттук и съм за малко, а трябва да я арестуват

Кадиев: Менда се прави на не съм оттук и съм за малко, а трябва да я арестуват
A A+ A++ A

Бившият финансов министър и един от малкото прогресивно настроени финансисти-социалисти - Георги Кадиев, направи коментар, след като днес разпитаха близката до Бойко Борисов Менда Стоянова. Пловдивчанката, която е екс шеф на бюджетната комисия, неглижира случката и спомена името на Кадиев. Той пък написа вув Фейсбук следното:

Менда Стоянова се прави на не съм оттук и съм за малко, съдейки по изявленията й пред медиите днес.

През 2013 по мое предложение разделихме облагането на офлайн и онлайн хазарта с различни ставки, защото имаше риск офлайн хазартът (също на Божков) да мине на ниска ставка, какъвто законопроект беше внесъл Йордан Цонев.

Да, тогава пропуснах лотарията, факт. Но тя беше в зародиш, далеч не беше почнало търкането на билетчета и загубите за фиска бяха многократно по-малки от запазването на високата ставка за офлайн хазарт.

Не е нужно да обяснявам в какъв конфликт влязох и с ДПС, и с част от ръководството на БСП. Все пак беше по времето на Орешарски и бяхме управляваща коалиция.

В края на 2014, вече при второто правителство на Борисов внесох нов законопроект, в който оправях пропуснатата лотария, но по-важно, предлагах текстове, които недвусмислено казваха кой вид хазарт по коя ставка плаща. Ето този законопроект ГЕРБ не подкрепи, Менда предложи двусмислени текстове и Божков се възползва от тях години наред, на практика плащайки данъци за офлайн хазарт като за онлайн хазарт.

Това по думите на Божков е съвсем умишлено направено, наредено от Борисов и изпълнено от Горанов и Менда Стоянова срещу 60 млн.лв. Загубите за фиска по оценка на прокуратурата бяха над 700 млн.лв.

Ето затова трябват арести. И силно се надявам, че и дотам ще стигнем.

#Георги Кадиев #Менда Стоянова #Васил Божков #лотария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »