Менда Стоянова след разпит за връзки с Божков: Пиар на Рашков

Менда Стоянова след разпит за връзки с Божков: Пиар на Рашков
A A+ A++ A

Разпитаха  една от най-близките до Бойко Борисов бивша ГЕРБ-депутатка и шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова в ГД „Национална полиция”. Тя обясни, че е повикана по сигнал на БОЕЦ, по който вече е дала обяснения пред Прокуратурата. „В този сигнал съм цитирана, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали Васил Божков. Това е абсолютна лъжа”, добави Стоянова.

Пловдивчанката определи разпита си като пиар акция на Бойко Рашков. „БОЕЦ могат да си твърдят всичко, всеки един може да напише някакъв сигнал и да упомене името на този или онзи. И службите започват да се занимават с това. Този въпрос съм го изяснила миналата година пред Прокуратурата. Сега отново МВР го повдига. Институция връз институция. Пиар върху пиар”, обясни още тя.

И се обърна към журналистите пред ГДНП: „Вие сте тук, защото някой ви се е обадил. Да търсите или да реализирате пиара на министъра на вътрешните работи”.

За подобен сигнал съм давала подробни обяснения точно преди година. В този сигнал става дума за това, че аз съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали господин Васил Божков. Това са пълни лъжи. Това може да се види от стенограмите на НС. Това заяви бившият председател на бюджетната комисия към НС Менда Стоянова, която беше привикана на разпит в ГД "Национална полиция".

"Направих законодателна инициатива, с която съм добавила въпросната лотария, пропусната в предходния текст, за облагане с 20% . Тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на друг офлайн оператор", обясни Стоянова.

"В края на 2013 по предложение на Георги Кадиев беше изпусната лотарията. За цялата 2014 г. беше извън облагането в Закона за хазарта. С мое предложение, в края на 2014 г. внасям корекция, с която от от началото на 2015 г. Се облагат вече и лотариите и на Божков. За мен е странно, че още миналата година пред прокуратурата изчистих този въпрос, а сега от МВР. Пиар върху пиар".Така определи тя действията на вътрешния министър Бойко Рашков и обвини журналистите, че го реализират именно по негова поръчка.

#Менда Стоянова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »