12 годишни момичета се млатиха пред училище заради гадже в Плевенско ВИДЕО

12 годишни момичета се млатиха пред училище заради гадже в Плевенско ВИДЕО
A A+ A++ A

Пореден случай на насилие между деца. Две момичета се биха пред училището в град Койнаре, Плевенско, пред очите на група други деца

 Случаят е от края на миналата седмица, но добива популярност, след като едно от децата снима сбиването, разкрива Мартин Димитров за NOVA.

На видеоклипа се вижда как две момичета на видима възраст около 12 години се бият, а не малко деца гледат грозната сцена. Темата с боя между момичетата е водеща сред повечето ученици. Децата споделят, че до сбиването се стигнало заради момче. Боят се случва пред вратата на двора на училището, но според ръководството това е извън неговата територия и не става въпрос за училищен инцидент.

Намираме директорката по телефона, тъй като е в отпуск. Така, стана ясно, че Даниела Цоньовска знае за случилото се, без дори да е гледала клипа.

„С участващите работи психолог. Извинили са се един на друг”, каза директорът на СОУ „Христо Смирненски“ Даниела Цоньовска.

Оказа се, че поддържането на версията, че боят е станал извън училището, е важно уточнение, тъй като при такъв случай Регионалното управление на образованието не се информирало. Инспекторатът научи от нас за сбиването.

„Ще проверим какви мерки е предприело училището, как е разгледало случая, дали е имало някакъв конфликт межди учениците, дали е ангажиран психолог и най-важното – работи ли се със семействата”, каза Албена Тотева, началник на РУО на МОН в Плевен.

Очаква се проверката на място да бъде през следващата седмица, когато учениците се връщат в клас.

Темата коментираха в студиото на „Здравей, България” Асен Александров от Сдружението на директорите в средното образование, д- р Юлиян Петров от Синдиката "Образование" към КТ "Подкрепа" и родителят Антонина Кенова.

„90% от случаите на насилие се правят, за да се заснемат и да се качат с цел подигравка”, каза Александров.

„Трябва да има наказание за подобни клипове в интернет. Трябва да има регламент, както е в другите държави. По-важно е защо в училищата има толкова много случаи на психическа и физическа агресия. Това вреди на образователната система”, обясни Петров.

„Идеята за глобяване при качване на клипове с насилие граничи с безсилие. Имаме нужда от превенция. Проблемът е в цялото общество”, заяви Кенова.

#момиче

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »