Непроменени остават ковид мерките в столицата

Непроменени остават ковид мерките в столицата
A A+ A++ A

Мерките срещу разпространението на коронавируса в столицата остават непроменени, заяви областният управител на София Иван Кючуков по време на брифинг. По думите му ограниченията, които са въведени към този момент, дават резултат. Той подчерта, че за една седмица у нас има само 6 000 ваксинирани и призова хората за по-сериозно отношение към ваксинацията.

По повод евентуално отпадане на зелените сертификати у нас, областният управител уточни, че това би станало само при достигане на над 60% ваксинирано население или само 5% от леглата в лечебни заведения да са заети. За момента обаче и двете не са постигнати, допълни той.

На този етап в София няма нужда от разкриване на допълнителни легла. Кючуков отбеляза, че към днешна дата заразените лекари са 24.

Колкото до учениците, те ще продължат обучението си според издадената заповед към момента. Учениците в начален етап ще се върнат в клас, а там, където има ротация, тя ще продължи. Ако следващата седмица резултатите са добри, то децата ще могат да се върнат присъствено, прогнозира Кючуков.

Проверките от страна на СДВР ще продължат, увери Кючуков и се обърна към хората, които избират да се забавляват в нощни заведения: "Има достатъчно време да го направим. Тези две седмици, може би, са много важни и са много отговорни за разпространението на този вирус. Ако ние успеем наистина да го подтиснем, да го локализираме, повярвайте ми, ще имате много поводи след това за веселба." За миналата седмица са проверени 857 заведения, създадени са 64 акта и 2 предписания, съобщи още Кючуков.

#ковид мерки #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"