Отговори на 8 от най-популярните въпроси, които хората продължават да задават на Google

Отговори на 8 от най-популярните въпроси, които хората продължават да задават на Google
A A+ A++ A

Има толкова много въпроси и толкова много неразгадани мистерии. За щастие имаме интернет под ръка, така че можем да получим отговор на всеки въпрос, който искаме. Интересното е, че някои въпроси занимават умовете на милиони хора и те се обръщат за помощ към Google толкова често, че се появи огромен списък с най-често задаваните въпроси.

Вижте кои са те и какви са техните отговори: 

1. Защо котките обичат мивките?

Нашите 4-краки приятели избират това на пръв поглед неприятно място по различни причини. Може да им е горещо, така че се охлаждат там, защото мивката е най-хладното място в жилището. Котки се чувстват в безопасност, когато са вътре в нещо, а и една от другите потенциални причини е, че просто отиват да пият вода и решават да легнат там. 

2. Защо небето е синьо?

Няма нищо общо с отражението на океана. Всъщност синята светлина се разпространява по-лесно от другите цветове, тъй като нейните вълни са по-къси. Когато бялата светлина блести през атмосферата, въздушните молекули причиняват разсейване на синята светлина.

3. Защо котките мъркат?

Мъркането е начин за комуникация, особено между котенце и майка му. Интересното е, че мъркащата котка не винаги е щастлива. Вибрациите могат да бъдат предизвикани и от страх, нервност и стрес. Мъркането също е начин да привлекат вниманието ни, особено за да ни накарат да ги нахраним по-бързо.

4. "Защо трябва да ви наемем"?

Очевидно този въпрос хваща много хора неподготвени. Няма универсален отговор, но е по-добре да избягвате да споменавате някои неща. Не се хвалете твърде много; вместо това се опитайте да намерите постижение, което ви отличава от останалите. Препоръчително е да се съсредоточите върху творческото си мислене и ползите, които можете да донесете на компанията.

5. Защо има високосни години?

29 февруари е ден, който се появява в нашите календари през 4 години. В продължение на 4 години се натрупват часове, като по този начин се образува пълен ден веднъж на 4 години. Добавя се двадесет и деветият ден, за да се възстанови загубеното време.

6. Защо котките се страхуват от краставици?

Въпреки че никой не знае защо, все още има някои обяснения за това. На първо място, котките може да се стреснат поради необичайната миризма на зеленчука (освен ако не са свикнали да го виждат). Второ, краставиците може да изглеждат като змии за котките. И накрая, котките всъщност не се страхуват от краставици. Те ги намират за заплашителни само ако обектът е поставен тайно зад гърба им.

7. Защо пожарните коли са червени?

В миналото старите автомобили обикновено били черни, а пожарните били боядисвани в червено, за да се открояват. В резултат на това всеки можел лесно да ги идентифицира и да направи път. Съществува обаче и друг потенциален отговор. Смята се, че неплатени доброволци са работили в пожарните, така че са избрали най-евтината боя, която е червена.

8. Защо кучетата ядат трева?

Кучетата може да са генетично предразположени да ядат трева, тъй като кучетата са всеядни. Другите варианти за хапването на трева е за подобряване на храносмилането, както и за лекуване на различни състояния, свързани с храносмилателната система. 

#Google

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"