Фандъкова подскочи: Реагира на поста на Кирил Петков и обвиненията на Бонев

Фандъкова подскочи: Реагира на поста на Кирил Петков и обвиненията на Бонев
A A+ A++ A

„Вътрешен одит“ на Столична община ще извърши проверка на процедурите по избор на изпълнители за ремонт и изграждане на улично осветление в София“, по заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Това съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от "Фокус".

В обхвата на проверка ще се включат и направените възлагания на различни дейности и плащанията им до момента.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви с пост във фейсбук-профила си, че ще разпореди проверка на обществена поръчка за уличното осветление в София.

До казуса се стигна, след като от организацията „Спаси София“ поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев заради проблема с осветлението. Общинският съветник Борис Бонев твърди, че Кръстев е възложител на обществена поръчка за улично осветление на завишени цени.

В отговор Кръстев заяви, че няма да подава оставка. „Приблизително една и съща е среднопретеглената цена, която се заплаща от общината, на всяка от двете фирми, които отговарят за уличното осветление в София. Това е така, защото общата оценка в договорите за улично осветление съдържа два елемента – единият е цените за изграждане и основен ремонт, а другият – цените за поддръжка“, коментира той.

Относно цените за отделните артикули, които Бонев посочи, че са завишени, Кръстев коментира, че това е договореност между фирмите и техните доставчици, а не работа на Столична община.

„В тази обществена поръчка са участвали и общински съветници, включително и от опозиция, като няма подадени особени мнения от никой от членовете в комисията. Откритата процедура за избор на изпълнител за изграждане и поддръжка на уличното осветление не е обжалвана от никоя от фирмите, които са участвали", заяви Кръстев.

#Йорданка Фандъкова #улично осветеление #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"