Обещано! Петков ще проверява ултра скъпо улично осветление в София

Обещано! Петков ще проверява ултра скъпо улично осветление в София
A A+ A++ A

Премиерът Кирил Петков ще разпореди проверка на обществена поръчка за уличното осветление в София. Във фейсбук страницата си Петков коментира, че когато "улична лампа от едната страна на улицата струва 1587 лв., а от другата - 5755 лв., трябва ни Антикорупционна комисия с разследващи функции час по-скоро".

В поста премиерът подчертава, че в същото време от общинската администрация посочват, че София няма бюджет да покрие цените на тока и ще разреди градския транспорт.  

По-рано от организацията "Спаси София" поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Кристиан Кръстев заради проблема с осветлението. Независимият общински съветник Борис Бонев твърди, че Кръстев е възложител на обществена поръчка за улично осветление на завишени цени. Обществената поръчка е на стойност 74 милиона лева.

"Вътрешен одит" на Столичната община ще извърши проверка на процедурите по избор на изпълнители за ремонт и изграждане на улично осветление, по заповед на кмета Йорданка Фандъкова. В обхвата на проверката ще бъде включено и възлагането на различни дейности и плащанията им до момента.

 

#Кирил Петков #София #обществена поръчка #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"