Станишев начело на ПЕС създава полезни напрежения, твърди политолог

Станишев начело на ПЕС създава полезни напрежения, твърди политолог
Избирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС създава полезни силни напрежения в българската политика, коментира политологът Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избирането на Сергей Станишев за президент на ПЕС създава полезни силни напрежения в българската политика, коментира политологът Евгений Дайнов.

„Първото напрежение беше върху БСП най-сетне да избере каква партия е и това се видя на партийния конгрес през месец май. Избирането на Станишев създава напрежение и във властимащите," отбеляза още Евгений Дайнов в ефира на БНР.

Той посочи, че все още е трудно да се правят предположения за партиите, които ще бъдат представени в избрания през 2013 г. парламент.

„Ще има играчи, ще има парламент с 6-7 партии и оттам нататък ще започне въртележката за коалиция," посочи Евгений Дайнов, според когото следващото управление ще бъде коалиционно.

От своя страна журналистът Светослав Терзиев посочи, че положението на Сергей Станишев в момента е доста оптимистично.

„В по-далечна перспектива безспорно лидерът на БСП печели от този избор, защото укрепва авторитета си. БСП, която дълго време чукаше на вратата на социалистическия интернационал и ПЕС, сега се оказва в много добро положение. Въпросът е с какво ще помогне изборът на Станишев за лидер на ПЕС," каза Светослав Терзиев.

Според журналиста Сергей Станишев и оглавяваната от него БСП могат да станат жертви на самите себе си.

„Трудно е да си представим, че самият Станишев ще бъде коректив на самия себе си. Дали когато, или ако, БСП дойде на власт, Станишев ще влиза в полемика с Бойко Борисов, както сега? Как ще изглеждат нещата, ако самият Станишев стане премиер," попита Светослав Терзиев, задавайки въпросите, чиито отговори биха хвърлили светлина върху развитието на политическия живот в края на мандата на ГЕРБ.

#Сергей Станишев #президент на ПЕС #председател на БСП #ПЕС #БСП #Евгений Дайнов #политолог #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"