Скандал! Спортният министър насмете Каназирева от ГЕРБ, тя отвърна на удара

Скандал! Спортният министър насмете Каназирева от ГЕРБ, тя отвърна на удара
A A+ A++ A

Спортният министър Радостин Василев атакува бившия областен управител на Пловдив и настоящ депутат от ГЕРБ Дани Каназирева. Той се усъмни в компетентността й като юрист и я обяви за жертва на образователната система у нас, която бълва некомпетентни кадри.

Василев направи изказването си по време на интервю пред Би Ти Ви, където коментира обвиненията към новото ръководство на Българския  спортен тотализатор. От трибуната на парламента Каназирева упрекна назначения за изпълнителен директор на БСТ Александър Тодоров, че е подал невярна декларация, заявявайки, че не заема висша публична длъжност, като в същото време е настоящ депутат. По-късно от ИТН защитиха своя кадър, че на втората страница на декларацията Тодоров е упоменал, че е народен избраник.

"Лъжа е това, което говориха колегите от ГЕРБ. Дани Каназирева я познавам от три парламента, бях председател на правната комисия, в която тя беше член. Работили сме заедно. Моето лично мнение е, че тя е жертва на сбърканата образователна система у нас. За съжаление доктор по конституционно право е Ива Митева, но такъв е и Дани Каназирева, което наистина показва, че системата някъде се е пропукала", заяви министърът. 

После обясни, че 32-годишният Тодоров е много добър експерт, както и останалите нови членове на ръководството на тотализатора, докато трима от сменените били там, защото играели карти с бившия премиер Бойко Борисов. 

Радостин Василев се възмути, че медиите написали, че тенорът Георги Султанов влиза в борда на тотото, а всъщност става въпрос за негов съименник, който е финансист. Друг нов член на ръководството на БСТ-Росен Иванов, бил обявен за барман, а всъщност работел в една от най-големите ни банки.

Малко по-късно Дани Каназирева отвърна на удара.
 
Бившият областен управител обаче отвърна на Радостин Василев, че той е жертва на системата, а не тя. „Човек, който не може да си служи с аргументи, пуска в ход лични обиди. Така се държи министърът, това е поведението и на шефа на неговата група г-н Тошко Йорданов. Не знам дали аз съм грешка на системата, но определено е грешка такъв човек като него да заема поста на министър”, контрира Дани Каназирева. 

И продължи: „Неговият човек, когото назначи за директор на БСТ, е подал декларация, като в точка 10 е декларирал, че няма несъвместимост към момента на заемането на поста при положение че е бил действащ народен представител. От правна гледна точка тук няма казус, а чисто политическо назначение.

Каназирева допълни, че не оспорва качествата на новия шеф на тотализатора, но подчерта, че не е редно по този начин да се оформят документите, особено след атаките спрямо премиера Кирил Петков за подаване не декларация с невярно съдържание относно двойното му гражданство. 

„Това е неморално и няма как да се титулуваш  като промяна, а в същото време да погазваш законите, Конституцията и правилата. Само един слаб човек без аргументи и със сериозни комплекси относно собствената си компетентност може да се държи така грубо и невъзпитано. За съжаление, този човек заема поста министър на спорта”, заключи Дани Каназирева.

 

 

 

#скандал #Дани Каназирева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »