Без изненада: Христо Иванов отново избран за лидер на Да, България

Без изненада: Христо Иванов отново избран за лидер на Да, България
A A+ A++ A

Националната конференция на "Да, България" проведе днес избор за председател на партията, за нов Национален съвет и за нова контролната комисия.  Подалият оставка лидер на ДаБГ Христо Иванов беше единственият кандидат за поста. Той бе преизбран с  692  гласа "за", 14 "против" и 41 "въздържл се". 

"Не ме пускат, преди да съм си довършил работата", каза при пристигането на Националната конференция лидерът на движение "Да, България" и допълни, че ще си свърши работата без да се застоява излишно. Той също така призова "да преминем от кибици на активни играчи" и че в оставащите три години до следващата Национална конференция ще бъдат поставени основите на една нова България. "Нашата държава е в слабо положение. Нашият политически модел е глупав, слаб, нестабилен, незрял" и допълни, че е необходим нов начин, по който да се гледа на България и че ДаБГ трябва да гарантира, че новите политически транформации ще са към добро. 

"С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането", заяви в края на едночасовото си слово Христо Иванов преди да се премине към гласуването за председател на партията.

Припомняме, че Христо Иванов подаде оставка малко след като резултатите от последните избори на 14 ноември показаха, че дясната коалиция получава малко над 6% от подкрепата на избирателите за разлика от гласуването през юли, когато резултатът беше 12,06 на сто. "Не можахме да реагираме адекватно на този букет от предизвикателства. Ние наложихме новите теми, но не можахме да решим това сложно уравнение с две неизвестни, каквото се оказаха парламентарните и изборите за президент. И поех отговорността, която нося".

В началото на февруари и другата партия в коалицията "Демократична България" - ДСБ, ще гласува за нов партиен лидер. Преди седмица пък конгресът на БСП отхвърли оставката на председателя Корнелия Нинова.

134 са кандидатите за Националния партиен съвет на Да, БГ (в момента той е от 79 души), а 14 души ще се състезават за 7 места в Националната контролна комисия, пише "Сега".

 

#Христо Иванов #преизбиране #председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"