Скандал! Нинова скочи на Илияна Йотова, иронизира и Манолова

Скандал!  Нинова скочи на Илияна Йотова, иронизира и Манолова
A A+ A++ A

Остри думи към Илияна Йотова отправи вицепремиерът и лидер на БСП Корнелия Нинова тази сутрин пред БНТ. Поводът бе изявление на вицепрезидента преди няколко дни, че управляващата коалиция има 100 дни толеранс, но не разполага със 100 шанса и ако не се справи, ще се отиде на нови избори. Нинова се зачуди откъде-накъде Йотова си позволява да приказва такива неща. "Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството. Нито има правомощия, нито е морално да говори така. Правителството е избрано от народа, има разделение на властите", каза Нинова.

Така продължи словесната конфронтация, течаща с различен интензитет през последната година между нея и президентството, макар точно Нинова да е политикът, изиграл най-голяма роля двойката Радев - Йотова да влезе на "Дондуков" 2 през 2017 г.. Лидерът на БСП обаче не нападна Радев. Напротив, каза че нямаме напрежение между тях. Поздравила държавния глава при встъпването във втория мандат, макар лично да не присъства на церемонията (успоредно течеше конгреса на БСП). Нинова каза още, че връзката между Радев и създаването на ПП била очевидна и призната от двете страни, но в момента всеки си гледал работата и нямало нужда да се неутрализира влиянието на президента в правителството. 

"Съдете ни по резултатите", заяви тя.

В разговора с Георги Любенов бе засегната и евентуалната нова лява партия, за която спомена вчера Мая Манолова. "Да говори каквото си иска, нейна работа. Няколко пъти направи опити, хората ще решават", каза лидерът на БСП по адрес на Манолова и амбициите й.

#Корнелия Нинова #Илияна Йотова #Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »