Путин става на 60 без пищно тържество

Путин става на 60 без пищно тържество
Президентът на Русия Владимир Путин няма да отбележи 60-годишния си юбилей на 7 октомври. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин няма да отбележи 60-годишния си юбилей на 7 октомври.

Най-верните му почитатели обаче ще празнуват рождения му ден по градовете от Сибир до Ростов на Дон, където прокремълското движение „Молодая гвардия" планира да опъне върху мост транспарант, символизиращ ролята на Путин като обединител на Азия и Европа, предаде бТВ.

И докато Владимир Путин не възнамерява да слага край на политическата си кариера, противниците му пък ще протестират на Червения площад в Москва под лозунга „Да изпратим дядото в пенсия".

Организаторите поканиха желаещите да подкрепят символичното послание като донесат вещи, подходящи за човек, излизащ в пенсия - очила, лула, пантофи.

„Рожденикът ще прекара празника с близките си и не планира никакви празненства," заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

След 12 години на върха в Русия социолозите твърдят, че Владимир Путин е по-популярен от партньорите си на Запад. Според проучване 48% от руснаците имат позитивно отношение към президента си.

Той би могъл да се кандидатира през 2018 г. за нов 6-годишен мандат. Това би го задържало на върха по-дълго от 18-те години на Леонид Брежнев.

#Владимир Путин #президент на Русия #Русия #протест #пенсиониране #рожден ден #юбилей

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"