Хакери „свалиха“ правителството онлайн

Хакери „свалиха“ правителството онлайн
Отговорни за кибератаката най-вероятно са „Анонимните", защото в една от социалните мрежи недоволните пишат: „Нека всички заедно да съборим сайта на правителството". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Електронната страница на Министерски съвет беше атакувана от хакери в неделя сутринта.

Отговорни за кибератаката най-вероятно са „Анонимните", защото в една от социалните мрежи недоволните пишат: „Нека всички заедно да съборим сайта на правителството", „Писна ми!", предаде БГНЕС.

Към 10:00 часа сайтът на правителството все още не работи.

Няма официална информация обаче, че сайтът е хакнат от „Анонимните".

Това не е първата хакерска атака срещу властта. Сайтът на Народното събрание бе атакуван от световната хакерска общност „Анонимните" около 20:00 часа на 1 август 2012 г. и спря да работи за около 2 часа.

„Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната," е посланието им, което беше публикувано тогава в социалната мрежа Фейсбук.

На следващия ден – 2 август 2012 г., „Анонимните" атакуваха и сайта на ДПС.

Ooops.. ;) www.dps.bg tango down. С това съобщение „Анонимните" отбелязаха в социалната мрежа атаката си. Сайтът на ДПС не можеше да се отвори с часове. На екрана се изписваше Server Error in Application "DPS.BG".

„Анонимните" съобщиха по-рано в същия ден, че от 20 ч. до 22 ч. на 2 август ще атакуват сайта на ДПС с инструментите - hoic (Не Loic), vpn или други инструменти за анонимност.

Причините за хакерската атака бяха: протест срещу кофти пенсиите на старите хора; протест срещу далаверите на Доган. Освен това протест заради високи пионки от ДПС, които си живеят като царе (охолен живот за наша сметка), срещу нарушаването на гражданските права, както и срещу мизерните условия на живот.

„Анонимните" протестираха срещу „всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на Закона на детето, протест срещу безобразията в България и не на последното място срещу качването на цените на електроенергията и храната".

„Искаме да вдигнете мин. заплати не с 8%, а с най-малко 50% (както и другите заплати)," заявяват „Анонимните".

В съобщението си в социалната мрежа те са публикували линк, който отброява минутите и секундите до неслучайната дата 21.12.2012 11:11.

„Запомнете тази дата! Хора събудете се! Това е само началото!," се казваше още в съобщението.

#„Анонимните" #хакери #Министерски съвет #„Лукойл" #цени на горивата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"