Собственици на заведения обявиха гражданско неподчинение срещу новите COVID мерки

Собственици на заведения обявиха гражданско неподчинение срещу новите COVID мерки
A A+ A++ A

Собствениците на нощни заведения обявиха, че ще работят протестно и са готови и да излязат на жълтите павета, ако исканията им не бъдат чути. Те настояват за ясна дата, в която ограниченията за работата им ще отпаднат. Те са категорични, че няма да спазват нито едно ограничение, което не важи и за останалите сфери.

"Стратегия за развитие на този бранш няма в тези трудни години, затова няма да спазваме ограничението от 22 часа. Всички нощни заведения ще работят и след 22 часа, не само в София, за всички градове, където важи такава заповед. Това е безумно, при положение че нашият персонал вече е ваксиниран и се влиза със зелен сертификат. Това е нов удар върху ваксинацията. Ние убедихме нашите служители да се ваксинират, сега те ни питат защо само нас ни затварят, при положение че други, които не са ваксинирани, си ходят на работа", заявиха от бранша след среща със здравните власти.

"Когато държавата реши да ограничи или затвори нещо, тя трябва да има адекватен план за компенсации. "Ние не работим, протестираме в нашите заведения - кротко, на нашите работни места. Готови сме и да протестираме и на жълтите павета. Ще заведем искове за нанесени щети, пропуснати ползи и уронване на престижа, защото това набеждаване на нощните заведения, че при тях има проблем с вируса, ни уронва престижа", стана ясно още от представител на заведенията.

Първо, те ще работят протестно, след това може и да излязат и на жълтите павета.

"Ние сме от най-сертифицираните и ваксинираните среди, само на нас се налагат ограничения. Не може само на една част от сектора да се налагат ограничения", посочиха още представители на нощните заведения.

От бранша заявиха, че завеждат искове върху тези заповеди, тъй като, по думите им, те са дискриминационни, тъй като се фокусира само върху един бранш. Никъде нищо друго не е ограничено.

"Хората се събират и по улиците, в градския транспорт, в училищата и по офисите. Ако влизаха толкова хора при нас, колкото в градския транспорт, щяхме да сме много добре, но не се пълнят толкова заведенията, за наше съжаление", заяви представител на бранша.

#заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »