Темида погва Мегз: Потрошила баба при ПТП

Темида погва Мегз: Потрошила баба при ПТП
A A+ A++ A

Темида погва Меглена Каканашева – Мегз за катастрофата преди близо три години в Раковски. Тогава нахалната раковчанка причини катастрофа, при която пострада 71-годишна жена.

Заседанието на съда е насрочено за четвъртък. Справката на местната полиция показала, че Мегз е била в условна присъда и с отнета книжка. Ако бъде призната за виновна, може да влезе ефективно в затвора, коментираха юристи, пише "Телеграф”.

На 8 април 2019 г. малко след 14 часа дизнайнерката карала тузарския си джип мерцедес. Тя не спряла на знак "Стоп" и отнела преидмството на възстара "Хонда". В нея се возели дядо на 74-години и баба на 71 г.

При жестокия удар бил счупен десния крак на пенсионерката. Тя незабавно била откарана в болница за лечение. На място пристигнал патрул, който направил проби за алкохол на водачите. И двете били отрицателни. Лъснало обаче, че Меглена, както е истинското име на жената, шофира с отнета книжка. Тя била и в условията на условна присъда.

Мегз беше призната за виновна затова, че за времето от средата на месец септември 2018 г. до 28 септември 2018 г., в град Раковски, умишлено е склонила Румен Рончев и Антон Лесов да присвоят лек автомобил.

Стойността на колата е 98 586 лева и е собственост на лизингова компания в София.  Известната дизайнерка беше обвинена в застрахователна измама. Наложена ѝ беше мярка "парична гаранция" от 10 000 лева.

През октомври Каканашева обявила, че джипът й, който е взет на лизинг, е откраднат. След изчезването на колата, Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от джипа в имот на близък приятел на дизайнерката - Румен Рончев. Тогава стана ясно, че тя е излъгала за кражбата. По одобреното от Районен съд-Пловдив споразумение, на Каканашева беше наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок.

В момента дизайнерката живее в Дубай и едва ли ще присъства лично на делото за пострадалата пенсионерка.

#Мегз #съд #Темида #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »