5 приложения, с които да проследите смартфон

5 приложения, с които да проследите смартфон
A A+ A++ A

Думата „проследяване“ буди отрицателни емоции, но всъщност понякога следенето е наложително и полезно. Например, когато става дума за защита на деца. Много родители използват приложения за проследяване и сигурност, които инсталират на телефоните на децата си. MakeUseOf ни представя шестте най-добри такив разработки, обощени от digital.bg

MGuardian

Това приложение дава пълен контрол над телефона. Родителят трябва да инсталира две различни версии – една за телефона на детето и една на своето устройство. След това може да ги свърже и ще получи достъп до множество функции – това включва карта с местоположението, блокиране на контакти, интернет страници и др.

Има и възможност за изпращане на задачи до детето през деня. Също така може от разстояние да се ограничи времето за използване на смартфона. Има и опция за управление на чат съобщения и други функции за родителски контрол. Основното приложение е безплатно и налично за Android и iOS, като някои функции са платени.

Google Family Link

Разработка на Google, която също идва в две отделни приложения. Чрез тях родителят може да вижда местоположението на детето си, както и активността му чрез телефона. Информацията се представя в улеснен графичен вид.

Родителят дори може да одобрява приложенията, които детето инсталира или да ги отказва. И тук има опция за ограничаване на използване на устройството, както и други функции за родителски контрол. Приложението е безплатно и налично за Android и iOS.

Kidslox

И това приложение има голям набор от функции. Освен това има и версия за управление през компютър, а не само от мобилно приложение. Предлага познатите възможности за проследяването на местоположението, ограничаване на времето на използване на телефона, блокиране на определни сайтове.

Kidslox поддържа синхронизация с повече от едно устройство, добавяне на парола за достъп до приложенията и др. Функцията за локализация пази история за 1 седмица назад, като има и възможност за добавяне на известия, когато детето промени местоположението си. Приложението е безплатно, налично за Andorid и iOS, като някои функции за платени

KidsControl

Това приложение има по-ограничен и опростен набор от функции. То показва карта с местоположението на телефона на детето, нивото на заряд на батерията и дали устройството е с изключен звук. Също така изпраща известие, когато батерията падне под 15%.

Може да се маркират и „опасни“ зони на картата и приложението ще извести родителя, ако детето влезе в тях. Също така има и опция за свързване със смарт часовник. Приложението е безплатно, с покупки вътре и е налично за Android и iOS.

Find My Kids

Това приложение предлага доста повече възможности. Сред тях са възможности за слушане на разговорите не само по телефона, но и около устройството. Родителят може да активира и аларма на телефона, ако например детето не отговаря. Има и вграден чат за директен разговор.

Отново се предлагат и познатите функции за следене на местоположението, известие при влизане в избрани зони, ограничаване на времето на използването на приложения и др. Приложението е безплатно, но с допълнителни покупки. Налично е за Android и iOS.

#проследяване #приложения #смартфони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"