Цветанов бяга щафета с Ивет Лалова и Стефка Костадинова

Цветанов бяга щафета с Ивет Лалова и Стефка Костадинова
Вътрешният министър се включи в демонстративна щафета в Каварна, заедно с най-бързата бяла жена Ивет Лалова и световната рекордьорка на висок скок Стефка Костадинова. Снимка: BG Athletic
A A+ A++ A

Добра физическа форма демонстрира вътрешният министър Цветан Цветанов, включвайки се в щафета 5 х 20 м в Каварна.

След като преди две години вицепремиерът загряваше кросово с певеца Веселин Маринов и шефа на ГДБОП Станимир Флоров по време на почивка в Албена, в събота той бяга в много по-сериозна компания на лекоатлетическия терен – най-бързата жена в Европа Ивет Лалова, световната рекордьорка на висок скок Стефка Костадинова и спортния министър Свилен Нейков, предаде бТВ.

Бягането на елитната спортна компания имаше демонстративен характер – по повод Световното първенство по полумаратон, което се провежда в морския град.

В него се включиха и други големи имена от българската лека атлетика – Христо Марков, Лиляна Томова, Евгени Игнатов.

За най-големи заслуги обаче бе отличен кметът на Каварна Цонко Цонев, който е известен с организацията на големи културни събития в общината, която управлява.

Похвалното слово бе изнесено от министъра на вътрешните работи.

„Преди всичко искам да благодаря на символичния домакин и кмет на Каварна Цонко Цонев. Ти си истински българин, който милее за България и прославя не само Каварна, но и цялата страна с подобни инициативи – не само с рок концерти, но и със световни шампионати по лека атлетика”, каза Цветанов.

Благодарности вицепремиерът отправи и към своите съотборници – Стефка Костадинова, чийто рекорд не е подобряван повече от 25 години, Ивет Лалова, която зарадва България с европейска титла на 100 метра, и Свилен Нейков, който помогнал за осъществяването на шампионата.

Свидетел на тържествената церемония с елементи на час по физическо възпитание стана най-успешният състезател на овчарски скок – украинецът Сергей Бубка, който е вицепрезидент на Международната асоциация по лека атлетика (IAAF).

Според вътрешния министър пък Бубка е „емблема и символ в леката атлетика и е запалвал много български деца да се занимават с този спорт”.

Заради провеждането на състезанието в Каварна има засилено полицейско присъствие, а в града е създадена организация на движение.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #вицепремиер #ГДБОП #Станимир Флоров #Веселин Маринов #Албена #Каварна #Ивет Лалова #Европа #Стефка Костадинова #Свилен Нейков #министър на спорта #Христо Марков #Цонко Цонков #България #Сергей Бубка #IAAF

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"