Свети Паисий Светогорец и предсказанията му за Апокалипсиса

Свети Паисий Светогорец и предсказанията му за Апокалипсиса
A A+ A++ A

Паисий Светогорец е роден на 25 юли 1924  година в днешна Турция. Той умира през 1994 в манастира Св. Йоан Богослов в Суроти край Солун. Заради делата си е обявен за светец от Православната църква.

Освен с благочестивите си дела станалият след канонизацията си Свети Паисий Светогорец е известен и със своите пророчества. Ето и най-популярните от тях, като всеки може да намери сам за себе си приликата с днешните събития, ставащи по света:

За последната световна война и възцаряването на Антихриста

Свети Паисий Светогорец казва, че ще дойде ден, в който Турция ще вкара войски в Северен Ирак, около горното течение на река Ефрат. Те ще преградят голямата река, строейки язовири. Тогава светията казва, че ще започне последната война. Много хора ще изгубят живота си, но най-тежки последици ще има за агресора.

Една трета от турците ще загинат, една трета ще избягат в Ирак, а останалите ще станат християни. Истанбул ще бъде взет от руснаците, които ще го дадат на Гърция и славният град ще бъде отново християнски.

Светът обаче ще е разрушен. Хората ще видят, че не може повече да воюват и затова ще се обединят. Ще има световно правителство, а Йерусалим ще е столица на света.

 

Тогава обаче ще дойде Антихриста. С прикрит лик на доброта, той ще поведе хората и ще ги пороби. Ще започнат гонения срещу християните и ще бъдат събаряни църкви и горени светини. Последната православна литургия ще бъде отслужена в Атон:

"Когато чуете, че турците преграждат в горното течение водите на Ефрат и ги използват за напояване (реката вече е преградена с големи язовири. Сред приготовленията е и това – трябва да пресъхне река Ефрат, за да могат да минат многочислените войски. – бел. авт.), тогава знайте, че ние вече сме навлезли в приготовлението за тази велика война; а по този начин се приготвя пътят за двеста-милионната войска от изгрев-слънце, както казва Откровението.

Много жертви ще има в тази война. Една трета част от турците ще загинат, една трета ще отидат към Ирак, а останалата една трета ще станат християни. А славния царствен град Константинопол русите ще го дадат на нас, гърците, да го управляваме…

Но тази ужасна война, за която говорят пророците, ще стане причина за обединяването на човечеството. Хората ще разберат, че е невъзможно да живеят така по-нататък, иначе всичко живо ще загине… Тогава ще изберат световно правителство; Йерусалим трябва да стане столица на света. А това ще бъде преддверието на възцаряването на Антихриста. Три години и половина той ще управлява, прикривайки истинския си лик.

После ще започнат гонения срещу християните; настъпва царството на лъжата и злото. Три години и половина ще продължи това страшно време. Последната православна литургия ще бъде отслужена тук, на Атон; после Иверската богородична икона ще отлети в огнен стълб към небето, както е дошла на Света гора преди много векове. Това ще е знак за монасите да напуснат това свято място, което по Божията воля ще потъне в дълбините на морето, за да не бъдат поругани християнските светини."

Енох и Илия и борбата им с Антихриста

Срещу Антихриста ще се изправят двамина – Енох и Илия. Антихриста ще ги убие, но те ще възкръснат и ще спасят християнските люде.

"Ще бъдат върнати от небето древните праведници Енох и Илия, за да свидетелстват за Истината и да разобличат Антихриста. Много от евреите ще повярват на тяхното свидетелство и ще станат християни; така ще се изпълни пророчеството, че "бащите ще се обърнат към вярата на синовете". Но Антихристът ще убие двамата праведници; след три дни те ще възкръснат и ще се възнесат на небето, подобно на Христос. А Църквата ще оцелее, въпреки гоненията; по свидетелството на Исус Христос: "портите адови не ще надделеят над нея."

"Борбата на светите пророци Енох и Илия с Антихриста ще я предават по телевизията. Когато иконата на Иверската Света Богородица напусне Атон, ще забият камбаните и църквите ще й се поклонят, за да я изпратят. Всичко това ще се предава по телевизията. Това е милост Божия, за да могат хората по света да видят и желаещите да се спасят, ще дойдат в Грузия… Антихристът тук няма да се възцари. И тук ще има гонение, но то няма да е като на другите места.

В Евангелието е написано, че навсякъде ще бъде повдигнато гонение, и горко на тези, които му изменят. Ще дойде време и хората ще бягат в гората. Но никой да не бяга сам… Бягайте в гората на малки групи. За християните най-голямото страдание ще бъде, че те самите ще избягат в гората, но техните близки ще приемат печата на Антихриста. Продуктите, на които ще бъде поставен печатът на Антихриста, не могат да ви навредят. Това още не е самият печат. Трябва да казвате молитвата "Отче наш", да се прекръствате и храната, която ядете – също, и да я поръсвате със светена вода – така се освещава всяка храна."

За Велика Гърция

Макар и праведен християнин, Свети Паисий Светогорец приживе е бил грък по душа. Някои от предсказанията му били свързани със създаването на Велика Гърция, бленувана от поколения негови сънародници. В едно от тях той сравнява Македония с постройка, градена от тухли и халва. Старецът казвал, че тя ще се срути и ще стане гръцка.

В други свои пророкувания той отново споменавал Турция, че ще се срине като държава и големи части от нея (освен Константинопол) ще станат земи на елините.

Свети Паисий Светогорец казвал също и че Кипър ще стане част от Гърция, но едва когато кипърците се покаят. Едва тогава ще бъдели изгонени турци, англичани и американци от острова на Афродита.

Източник: sanovnik.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »