Гейтс прогнозира пандемии много по-страшни от сегашната

Гейтс прогнозира пандемии много по-страшни от сегашната
A A+ A++ A

Светът е изправен пред пандемии, които ще бъдат много по-лоши от коронавируса. Това каза основателят на Microsoft Бил Гейтс, който призова правителствата да се подготвят и да заделят милиарди за борба със следващата глобална епидемия, пише Financial Times, цитирани от БГНЕС.

Омикрон и Делта са най-заразните вируси, съществували някога, смята Гейтс, но светът ще се сблъска с по-смъртоносни и тежки инфекции в бъдеще.

Милиардерът се оплака от "странните" приоритети в света. Филантропите и богатите правителства трябва да се справят с недостига и трудния достъп до ваксини срещу Ковид в света, смята милиардерът. Коалицията за иновации за готовност към епидемии получи дарение от 300 милиона долара от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс и базирания в Обединеното кралство Wellcome Trust. Коалицията участва във формирането на програмата Covax, която помага за доставки на ваксини за страни с ниски и средни доходи.

Наскоро Гейтс прогнозира, че до средата на 2022 г. пандемията на коронавирус може да е приключила в световен мащаб. Дотогава броят на смъртните случаи и общата заболеваемост ще достигнат нивата на сезонния грип, каза основателят на Microsoft.

Гейтс прогнозира, че за да може човечеството да се справя с бъдещи пандемии, трябва да може да създава ваксини за тях в рамките на 100 дни.

#Бил Гейтс #пандемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори