Как да отслабнем, без да спортуваме? 6 начина за това

Как да отслабнем, без да спортуваме? 6 начина за това
A A+ A++ A

Най-често поставяната цел на мнозина след празниците е постигането на по-добра физическа форма, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Оказва се, че можем да постигнем това дори и извън фитнеса и без безкрайни и тежки тренировки.

Ето и някои от „мързеливите“ начини да горим калории, дори и когато не спортуваме.

Горещ душ

Доказано е, че при горещ душ или вана, тялото ни гори много повече енергия, опитвайки се да поддържа нормалната си температура. За час в топла вода може да изгорите 130 калории.

Студена вода

Приемът на студена вода кара тялото да я затопли до телесна температура, което засилва метаболизма и ви кара да горите калории.

Аромат на ванилия

Според изследователи, ароматът на ванилия потиска апетита и желанието за сладко. За да ограничите приема на сладки храни можете да изберете ароматизатор за дома или парфюм с аромат на ванилия.

Домакинска работа

Колкото и досадна да е домакинската работа, тя може да помогне в изгарянето на калории. 35-минутно чистене на банята ще ви осигури същото количество изгорени калории, както, ако сте прекарали това време на пътеката във фитнеса.

Зелен чай

Зеленият чай е пълен с антиоксиданти. Той съдържа кофеин и катехини, които задвижват метаболизма. Проучвания показват, че имате нужда от 3 до 5 чаши чай на ден, за да видите резултат от изгарянето на калории.

Намаляване на отоплението

Също като пиенето на студена вода, престоят в студена стая може да предизвика изгаряне на калории.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »