Английските таблоиди подхванаха Бербатови

Английските таблоиди подхванаха Бербатови
Футболистът на английския „Фулъм" и бивш български национал Димитър Бербатов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Информацията за задържането на брата на Димитър Бербатов Асен е една от водещите новини в английския таблоид „Сън" в събота.

Братът на футболиста на „Фулъм"Асен беше задържан и след това пуснат под гаранция, след като в автомобила, в който се е намирал, при проверка беше намерен плик с кокаин, припомня БГНЕС.

Асен Бербатов и неговият приятел Николай Борисов бяха пуснати от ареста срещу парична гаранция от 5000 лева.

Собственик на колата се оказала съпругата на Асен – Димитричка, която обаче не е пътувала в автомобила.

Откритото количество наркотик е 22 грама, съобщи в петък вътрешният министър Цветан Цветанов, като от неговите думи стана ясно, че Бербатов е казал, че не знае за наркотика, открит в колата.

Направеният тест на шофьора Николай Борисов е показал наличие на алкохол и наркотици. Взета му е урина за изследване за потвърждаването наличието на наркотик.

В кръвната проба на Асен Бербатов не е бил открит нито алкохил, нито наркотик.

Асен Бербатов имал висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление и затова се предполага, че е наел благоевградчанина Борисов.

От Дупнишката районна прокуратура уточниха по-рано в петък, че тъй като Асен Бербатов и Николай Борисов нямат криминално минало, не се налага ново искане за задържането им.

Срещу Борисов и Бербатов обаче ще бъде повдигнато обвинение за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години.

Асен Бербатов не за първи път става обект на проверки и разследвания от страна на полицията.

През 2010 г. срещу него бе образувана „преписка" за източване на кредитни карти от ПОС терминал в закрития му вече бутиков магазин в Благоевград.

От „Сън" пък намират за интересно да споменат, че Димитър е плащал дългове на брат си в миналото. Преди две години същият вестник съобщи невярната информация, че Асен Бербатов е бил отвлечен от гангстери.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Асен Бербатов #Димитър Бербатов #Благоевград #Дупница #кокаин #Стара Загора #наркотик #Николай Борисов #таблоид #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"