Не спирайте на стоп-палка от катаджии на АМ Тракия - нямат право да я размахват! Има и жалба

Не спирайте на стоп-палка от катаджии на АМ Тракия - нямат право да я размахват! Има и жалба
A A+ A++ A

Отговорният гражданин Камен Орешков сигнализира, че служители на МВР нарушават Закона за движение по пътищата, като спират автомобили аз проверка със стоп палка на магистрала "Тракия", което логично е предпоставка за ПТП-та.

Бдителният шофьор е подал сигнал за това и в писмен вид в приемната на МВР. Според него представители на органите за реда са се съгласили в разговор, че: "за да ви спрат е нужно, това да стане от последващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, единствено след като ви отбие на на местата установени за спиране, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през изход на магистралата, извън нея, но не и в аварийната лента".

Ето какво разказа Камен Орешков във Фейса:

"Един съвет към всички водачи, движещи се по АМ "Тракия"! НЕ спирайте на стоп палка на магистралата!

Служителите на МВР нарушават ЗДП и ППЗДП , създавайки предпоставки за ПТП. Самите служители, нарушавайки закона, принуждават и вас да го нарушавате. Подал съм сигнал в писмен вид в приемната на МВР-Вх.489700-297 от 12.01. 2022, който е пренасочен към ГД Национална полиция.

Преди малко разговарях и с дежурния на ГД Национална полиция. По сигнала се работи в момента и човека също се съгласи, че подобно спиране е незаконно. За да ви спрат е нужно, това да стане от последващ ви автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация, който може да ви спре, единствено след като ви отбие на на местата установени за спиране, като паркинги и бензиностанции или ви изведе през изход на магистралата, извън нея, но не и в аварийната лента!"

Оказва се, че много водачи не знаят за правата си, като се притесняват, че ако не спрат ще претърпят санкции.

Припомняме, че наскоро друга ситуация свързана с контрола по пътищата на страната разбуни духовете на водачите.

Пловдивският районен съд засече камера на Пътна полиция, която измерва незаконно скоростта на водачите на изхода на Пловдив в посока село Труд. Магистратите смятат, че става дума за незаконосъобразен видеоконтрол, защото автоматичното средство за контрол е поставено на място, на което въведеното преди това с пътен знак ограничение от 60 км/час вече не действа. Въпреки това на база направените снимки шофьори получават фишове.

#АМ Тракия #КАТ #катаджии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"