Цветанов потвърди задържането на шефа на пътната агенция

Цветанов потвърди задържането на шефа на пътната агенция
Вътрешният министър Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Директорът на отдела в пътната агенция, който издава разрешителните за товари Александър Кьосев в е сред арестуваните в петък служители на Агенция „Пътна инфраструктура", потвърди вътрешният министър Цветан Цветанов.

Нарушенията са свързани с издаване на разрешителни, в които не е записано реалното тегло на товара, уточни министърът, информира Би Ти Ви, цитирана от БГНЕС.

Част от парите, които е трябвало да влизат в държавния бюджет, служителите на Агенция „Пътна инфраструктура" разпределяли помежду си.

Цветанов заяви, че само от последния товар сумата е около 20 хил. Лева, а тепърва предстои да се уточни с колко е ощетена държавната хазна.

Е петък ГДБОП проведе операция, по сигнал на Агенция „Пътна инфраструктура", а в хода на акцията беше извършена проверка на извънгабаритен превоз, организиран от фирма.

Установено беше разминаване с над 40 тона в теглото, отразено в издаденото от Дирекция „Пътни такси и разрешителни за специално ползване на пътищата" разрешително.

При проверката беше установена съпричастност на служители от дирекцията, които, използвайки служебното си положение, са осуетявали извършването на проверки от мобилните групи за събиране на дължими държавни пътни такси.

За срок от 24 часа са задържани шестима души – Александър Кьосев, К.Р., Н.В., И.М., А.М. и М.А.

Предстои повдигането на обвинения.

#Агенция „Пътна инфраструктура" #ГДБОП #корупция #Александър Кьосев #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »